tjänster

Den miljövänliga Ecochrome-processen är helt fri från miljö- och hälsofarligt krom 6. Kunderna får ett spegelblankt glänsande chrome- eller aluminiumutseende på sina artiklar. I vår PVD-anläggning hängs artiklarna in i en vakuumtät kammare där ett väldigt tunt skikt av rent krom eller aluminium appliceras med hjälp av sputtering teknik. Metallerna förångas i vakuumet och bildar ett gasmoln som sedan kondenserar på artiklarna. Inga miljöfarliga bad används. Metallen kan appliceras på många olika typer av material. Om materialet klarar av att få vidhäftning vid vanlig våtlackering så kan ytan även vakuummetalliseras.

lackering

Vi på Ytab kan lacka praktiskt taget alla typer av plast – PC, ABS, PP, PA, termoplaster och otaliga blandningar. Vi använder en mängd olika primers för att maximera vidhäftningsförmågan till varje plastkvalitet. Vi lackerar också aluminium och andra metallkomponenter (exempelvis för att ge dem en mjukare ytkänsla). Produkter och komponenter kan variera i storlek från 5 mm till 1,5 x 2,4 meter. Så länge de kan fästas vid en fixtur kan de ha vilken form som helst. Lackeringsrobotarna kan nå alla hörn från vilken vinkel som helst. Ytab kan arbeta med alla färger och lacker för industriellt bruk som finns på marknaden, inklusive polyuretaner, alkyder, akryler, epoxi och många fler. De kan vara en- eller tvåkomponentsfärger, UV-resistenta, mjuka, anti-fingeravtryck osv.

DEKORATION

Dekoration innebär olika tekniker för att uppgradera slutprodukten genom att applicera dekorativa eller funktionella mönster och alfanumerisk information på den lackade ytan. Detta ger produkten både visuella och mekaniska egenskaper. Dekoration kan även göras ”negativt” genom antingen tampotryck eller laser. Genom att inte lackera vissa områden (eller avlägsna färg) kan dessa områden belysas med bakgrundsbelysning för att uppnå önskad effekt. Ytab använder en rad specialpigment och kemiska ämnen för att tillhandahålla optimal dekoration av varje material och ytskikt.

Formsprutning

Vi samarbetar i Sverige med ett flertal både större och mindre formsprutningsföretag och tar gärna helhetsansvaret för er produktion. Förutom lackering erbjuder Ytabs fabrik i Ungern även formsprutningstjänster där en stor mängd plastmaterial och plastblandningar används. Maskinerna klarar mellan 50 och 500 ton.

Montering

Om kunden vill kan Ytabs monteringsavdelning montera delkomponenter efter lackering men före paketering. Det innebär att vi kan sätta ihop gjutna, lackerade och/eller tryckta delar och leverera en komplett produkt till kunden.

Water Transfer Printing

Gör din produkt unik med Water Transfer Printing

Vi lägger en dekorativ mönsterfilm på vattenytan i ett kar och sprayar sedan med en aktivator så att filmen löses upp. Därefter doppas artikeln i mönstret varefter den tvättas, torkas och skyddslackas med klar- eller mattlack, allt efter kundens önskemål.

Det finns mängder av olika mönster att välja på som t.ex marmor, trä, sten, kolfiber, vatten och oändligt mycket mer. Water Transfer Printing kan appliceras på många olika material som plast, metall, glas, trä mm