Industrilackering

industrilackering

Industrilackering

Behöver ni hjälp med industrilackering? Ytab kan arbeta med alla färger och lacker för industriellt bruk som finns på marknaden, inklusive polyuretaner, alkyder, akryler, epoxi och många fler. De kan vara en- eller tvåkomponentsfärger, UV-resistenta, mjuka, anti-fingeravtryck osv.

Företaget Ytab arbetar med lackering. Vi är specialiserade på industrilackering av alla typer av plast- och kompositmaterial och kan ge sådana ytor i princip vilken kombination av färg, glans, mönster och struktur som helst. Det här ger våra kunder oändliga möjligheter att lägga till visuella, taktila och funktionella egenskaper hos sina produkter.

På Ytab är vi kvalitetsfokuserade och lösningsorienterade och har djupgående kunskaper om processer och material. Vi har en omfattande meritlista och arbetar med välkända kunder och produkter – och praktiskt taget alla kända lackeringstekniker. Vi arbetar nära våra leverantörer för att finna den bästa lackeringslösningen för varje projekt.

I alla jobb vi åtar oss – hur litet eller stort det än är – är vårt fokus hög kvalitet, kostnadseffektivitet och punktlig leverans.

Information om Industrilackering

Inom industrilackering arbetar man med lackering av olika produkter eller delar av produkter inom bland annat tillverkningsindustrin. Arbetet kan ofta vara automatiserat, men även manuell lackering med sprutpistol. Här skiljer man mellan våtlackering och pulverlackering.

Våtlackering innebär ofta att lackeraren lackerar själv med färgspruta. Material och föremål varierar, vilket kan vara allt från mindre arbeten till stora industriella maskiner.

Pulverlackering innebär att föremålet som ska lackeras täcks med torrt färgpulver. Det fäster på föremålets yta genom att pulvret har en elektrisk laddning. Därefter härdas pulverfärgen i en ugn där pulvret smälter samman till en jämn yta.